Gode sovevaner starter med gode godnatvaner. Få DanaDreams 5 gode råd til hvordan du sikrer en hyggelig og afslappet stemning omkring sengetid:

1. NEDTÆLLING: Klare rammer for hvornår det er sengetid, så det ikke er til diskussion hver aften. Og lav et fast signal, der tæller ned, så man ikke bliver afbrudt i en god leg.

2. TEMPO: Sørg for at aktiviteterne kommer ned i tempo, så kroppen og hjernen langsomt kommer ned i gear.

3. RITUALER: Lav faste ritualer med aftenhygge, tandbørstning, nattøj, tissetur, godnatlæsning, bamseputning, aftensang eller hvad der er noget særligt for jer – og hold jer til det.

4. DÆMP LYSET: Kroppen reagerer automatisk med træthed og dannelsen af melatonin, når lyset dæmpes. Så det kan være med til at få kroppen til at geare ned.

5. RO PÅ: Børn kan mærke hvis du stresser og vil have “det overstået”, så får det modsat virkning. Så slaaaaap helt af og sørg for der er god til til at få snakket af og hyggeputtet.

Hvilke vaner vil dit barn finde hyggelig? Husk vaner er noget man skaber, så hvis I har fået skabt en dårlig stemning, så er det aldrig for sent at komme igang med at skabe nogle nye.

SOV GODT