Det er vigtigt, at vælge den rigtige hovedpude. Hoved­puden skal både støtte dit hoved og nakke – og passe til din sovestilling. Her får du gode råd til hvilke pude du skal vælge:

SOVER DU MEST PÅ SIDEN
Så er det bedste valg en pude, der er relativt høj. Når der skal være plads til din skulder, skal der en fyldig pude til at fylde hulningen ned mod madrassen så godt ud, at du undgår at udsætte din nakke for belastende vred og sidebøjninger. Det er en god tommel­fin­ger­regel at bruge sin skulderbredde som målestok: brede skuldre kræver en højere pude end smallere skuldre. Derfor har mænd også generelt brug for højere puder end kvinder.

SOVER DU PRIMÆRT PÅ RYGGEN
Så har du ikke brug for en høj hovedpude. Du ligger temmelig plant med madrassen, så der ikke er nogen hulning at udfylde mellem nakke og skuldre. Blot skal du sørge for, at din hovedpude giver god støtte til nakken, så din rygsøjle bliver naturligt udstrakt. Jo bedre din nakke bliver støttet, jo større er komforten for dig; og når du ligger godt, sover du bedre.

SOVER DU OFTEST PÅ MAVEN
Vælg en pude uden for meget fyld. Den skal være blød og fleksibel for at kunne formes til en for dig. Det er dog ikke anatomisk natur­ligt at sove på maven, og det er belastende for både nakke og rygsøjle. Men hvis det er sådan, det skal være, kan en forholdsvis flad pude afhjælpe noget af det unaturlige stræk, som din nakke bliver udsat for. Det er dog så hårdt for nakken, at det på sigt vil være bedre for dig at finde en hovedpude, der kan hjælpe dig til at skifte sove­stilling. En, der vil få dig til at finde behag i at ligge på siden eller ryggen.

En almindelige dun- og fjerpude kan i princippet formes, som du ønsker det. Men be­væ­­ger du dig meget, når du sover eller sveder meget, så kan puden ikke holde faconen hele natten. Vælg i stedet en formstabil pude eller en ergonomisk pude.

DanaDream har en pude efter dit hoved. Du kan både vælge mellem helt almindelige puder eller puder med ekstra støtte. Se hele sortimentet her: link