Går du på kompromis med dit barns seng og søvn? Mange forældre aner ikke hvordan deres børn egentlig sover. Hårde madrasser, gamle dyner, rod og støv i legetøjet på værelset, træls lys…
Alle har ret til en god søvn.

1. SENG og MADRAS: Hvordan er sengen og madrassen – passer det til barnets størrelse, vægt, alder – børn kan godt have tyndere madrasser end voksne. Men den billigste skummadras er ikke det bedste. Kombiner evt med en god topmadras.

2. DYNEN: Vælg den rigtige dyne til dit barn. Er værelset køligt eller varmt. Er dit barn meget varm om natten eller urolig, så dynen altid sparkes af? Så kan det være du skal kigge på om det er den rigtige dyne. Du behøver ikke vælge en juniordyne – børn synes ofte det er hyggeligt at putte med en voksendyne – og de vokser alligevel rigtig hurtigt. Vælg en dyne, der passer til barnets temperatur – varm, lun eller let. Husk også at det bedste er en sommerdyne, hvis det er varmt om sommeren.

3. PUDEN: Vælg en god pude, der passer til dit barn. En høj pude kan ofte være for høj til børn – så du skal typisk vælge en mellem eller en lav pude. DanaDream har også ergonomiske puder – her skal du være opmærksom på at puder, der er figurskåret er skabt til voksne. Du kan sagtens vælge ergonomiske puder men vælg gerne nogle der kan reguleres i højden.

4. LYS: Er der godt nattelys i værelset. Mange børn vil helst sove med lidt lys – vælg en lampe, der giver et meget let indirekte lys og gerne med lysdæmper, så du kan skrue op og ned.

5. ROD: Man falder bedre i søvn, hvis der er god plads i sengen – så kig på hvor mange bamser, bøger og legetøj, der har sneget sig op i sengen.

Prøv at bytte seng med dit barn et par nætter og se om der skulle være plads til forbedringer.